Artėjant šalčiams

Sinoptikams artimiausiu metu prognozuojant smarkų atšalimą, raginame daugiabučių namų gyventojus nepalikti pravirų laiptinių, rūsių langų ir durų, laikyti uždarytas laiptinių tambūrų duris,  patikrinti savo gyvenamųjų patalpų langų sandarumą. Pastebėjus išdužusį rūsio ar laiptinės langą, prašome gyventojų jį laikinai užsandarinti turimomis priemonėmis (polietileno plėvele, antklode ar pan.) ir apie tai nedelsiant pranešti namo administratoriui – UAB ,,Varėnos šiluma“, tel. 8 310 31 031.

Taip pat primename, kad spaudžiant šalčiams, radiatorių ar kitų šildymo įrenginių nereikia uždengti dekoratyvinėmis sienelėmis, užuolaidomis, neužstatyti baldais. Šiltas oras turi patekti į kambarį, o ne kilti į viršų šaltu lango paviršiumi. Didelius baldus patariama statyti prie išorinių (lauko) sienų – taip sudarysite papildomą sienų šilumos izoliaciją.

Užėjus dideliems šalčiams, vėsa pradeda skverbtis ir per stiklus. Nuo to galima apsisaugoti naktį sandariai uždengiant langus. Tam tinka žaliuzės, roletai arba sunkios medžiagos užuolaidos. Visa tai sukuria apsaugą ir tarsi imituoja trečiąjį stiklą. Saulėtomis dienomis langų nepamirškite atidengti ir leiskite šilumai pasklisti į vėsesnes butų vietas.