Pradėtas 2018-2019 m. šildymo sezonas

Vadovaujantis 2018 m. spalio 2 d. Varėnos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu „Dėl 2018–2019 metų šildymo sezono pradžios nustatymo“ pradėtas 2018-2019 m. šildymo sezonas.

Šiuo įsakymu Varėnos rajono savivaldybės biudžetinėms, sveikatos priežiūros, gydymo, švietimo, ugdymo ir kultūros įstaigoms bei Varėnos rajono savivaldybės administraciniams padaliniams 2018 m. spalio 2 d. nustatyta šildymo sezono pradžia. Nurodytų subjektų vadovams suteikti įgaliojimai savarankiškai spręsti dėl 2018–2019 m. šildymo sezono pradžios nustatymo, užtikrinant Lietuvos higienos normose reglamentuotus patalpų mikroklimato parametrus.

Primename, kad daugiabučių namų gyventojai ir kiti šilumos vartotojai turi teisę patys nuspręsti dėl savo pastatų šildymo pradžios, nepažeidžiant nustatytų higienos normų.

Šilumos vartotojams, balsų dauguma priėmus sprendimą savo pastatų šildymą pradėti kitu laiku nei savivaldybių institucijų nustatyta šildymo sezono pradžia, jie apie savo sprendimą raštiškai turi pranešti šilumos tiekėjui. Priimtas sprendimas įgyvendinamas ne vėliau kaip per 2 darbo dienas.