Taupykime šilumą visi kartu

Įsibėgėjant šildymo sezonui, gyventojams vis labiau aktualu, kaip sumažinti šilumos suvartojimą daugiabučiuose namuose, o tuo pačiu gauti mažesnes sąskaitas už šildymą. Vienas  iš  pakankamai svarbių veiksnių, lemiančių didesnį šilumos suvartojimą daugiabučiuose, yra pačių gyventojų elgesys. Daugiabutyje šiluma taupoma, jei kiekvienas gyventojas ją taupo savo bute, o kartu visi ir bendrosiose patalpose.

Apie šilumos taupymą butuose 2018 m. spalio 29 d. buvo pateikta informacija UAB ,,Varėnos šiluma” internetinio puslapio Naujienų skyriuje, straipsnyje ,,Patarimai, kaip taupyti šilumos energiją”.

Daugiabučio namo bendrosiose patalpose dažniausiai šiluma švaistoma dėl nesandarių laiptinės ir rūsio langų bei durų. Patartina ne tik pakeisti nesandarius langus ir duris naujais ar juos gerai užsandarinti, bet ir be reikalo neatidarinėti ar nepalikti jų atvirų.

Raginame visus daugiabučių namų gyventojus taupyti šilumos energiją nors ir pačiais paprasčiausiais, didelių investicijų nereikalaujančiais būdais, nes tik bendras visų namo gyventojų siekis taupyti šiluma, gali duoti rezultatą ir sumažinti šildymo sąskaitas.